”Efterlyst” gick ut med namn och bild – misstänkt för filmad misshandel hörde av sig till polis

Foto: Skärmdump från Twitter
  • Onsdag 11 Nov 2020 2020-11-11
E-post 556

Efter att ”Efterlyst” på TV 3 publicerade en efterlysning från polisen med namn och bild på en 20-årig man som misstänks för en filmad misshandel i Malmö, har mannen självmant hört av sig till polisen, meddelar ”Efterlyst” på sin Facebooksida. Mannen är enligt Kvällsposten dömd för flera brott och har kopplingar till gängkriminella i Malmö.

”Videon där en man slår en kvinna till marken på Helsingsborgsgatan i Malmö har engagerat mer än något annat på mycket länge. I torsdagens program efterlyste vi den misstänka gärningsmannen med namn och bild och igår la vi ut filmen på sociala medier och fick över 16 000 delningar” skriver ”Efterlyst” och tillägger att den efterlyste mannen ”själv hört av sig till polisen, som kan gå vidare i sin utredning”.

?POLISEN HAR FÅTT TAG PÅ DEN
MISSTÄNKTA GÄRNINGSMANNEN!?
(Se Efterlyst i sin helhet på Viaplay och Viafree)

Videon där…

Publicerat av Efterlyst Tisdag 10 november 2020

Läs även: Brutalt överfall i Malmö fångat på film – offret identifierat

Mannen har delgivits misstanke om brott och ska höras i närvaro av en försvarare. Han har inte frihetsberövats.

– Mannen är inte gripen, vi anser inte att det finns anhållningsskäl, säger polisens förundersökningsledare Hanna Hagberg till Kvällsposten.

Kopplingar till gängkriminella

Mannen misstänks för ett överfall i Malmö sommaren 2019 där en kvinna blev oprovocerat nedslagen bakifrån på gatan. Kvinnan ska själv ha anmält överfallet, men polisen lade ned anmälan i brist på bevis.

I september i år återupptogs utredningen efter att en film av händelsen fick viral spridning på sociala medier.

På filmen ser man hur en man slår ned en kvinna med ett hårt slag i huvudet bakifrån. Kvinnan faller till marken, och personen som filmar det hela skrattar.

Den misstänkte mannen är 20 år gammal och enligt Kvällsposten dömd för flera brott, med kopplingar till gängkriminella i Malmö.

Läs även: Tolvårig flicka filmades och misshandlades: ”Du ska ha respekt”

Läs även: Topsades efter misshandel – efterlyst för 10 år gammal våldtäkt

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag