Ekeroth undviker riksdagen – Besöker istället Kumlaanstalten

  • Måndag 5 Dec 2016 2016-12-05
E-post 115

SVERIGE På bilder som Nyheter Idag nu kan visa syns Kent Ekeroth hålla föredrag om kriminalpolitik och besöka anstalten i Kumla. Samtidigt berättar SD-källor att Ekeroth undviker arbetet i riksdagen sedan han varit inblandad i ett krogslagsmål på Stureplan i Stockholm.

Det är Sverigedemokraterna i Örebro län som publicerar bilder från ett besök den 28 november. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth håller föredrag om kriminalpolitik och låter sig även fotograferas vid Kriminalvårdens skylt vid anstalten i Kumla tillsammans med partikamrater. Samtidigt berättar en SD-källa för Nyheter Idag att Ekeroth den senaste tiden kommit att undvika riksdagen.

– Han har synts till på en innebandymatch i riksdagen, men jag har varken sett eller hört honom arbeta i riksdagen, säger en SD-källa till Nyheter Idag.

Tog ”timeout” från justitieutskottet efter krogslagsmål

Onsdagen den 23 november samlades ett antal SD-toppar på utestället S:ta Clara i Gamla stan i Stockholm för att fira Martin Kinnunens sista rättegångsdag i hovrätten. Internt kallas tillställningen ”after trial”, en sorts variant på ”after work”. En av de SD-toppar som närvarade på utestället var Kent Ekeroth, något som Nyheter Idag tidigare berättat.

Efter att Ekeroth lämnat S:ta Clara och senare försökt komma in på utestället ”Solidaritet” på Stureplan utbröt ett slagsmål i krogkön där han själv ska ha utdelat ett slag mot en annan kroggäst. Versionerna går isär om vad som hände, men på partiledare Jimmie Åkessons uppmaning har Ekeroth tagit en ”timout” från sitt uppdrag i justiteutskottet i väntan på att händelsen ska utredas av åklagare.

Enligt en annan SD-källa, som själv befann sig på S:ta Clara, ska Ekeroth redan tidigt på kvällen varit påtagligt berusad.

– Han var märkbart packad. Det var sättet han rörde sig på och så. Någon har även senare nämnt att han var märkbart berusad innan han drog vidare, förklarar SD-källan.

Ekeroth besökte Kumlaanstalten tillsammans med riksdagskollegan i samma parti Adam Marttinen. Efter fängelsebesöket ska Ekeroth har föreläst om partiets kriminalpolitik för sd-medlemmar, enligt en statusuppdatering på Facebook från Örebro län.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag