SD-topparna firade ”after-trial” på krogen – Sen hamnade Ekeroth i slagsmål

Kent Ekeroth (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 Nov 2016 2016-11-24
E-post 172

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Kent Ekeroth är polisanmäld för misshandel på en krog i Stockholm. Nu kan Nyheter Idag berätta att den blöta utekvällen började med att hela SD-ledningen firade ”after-trial” på S:ta Clara i Gamla Stan. – Alla var där, säger en källa med insyn i SD, som själv var där, till Nyheter Idag.

Flera medier rapporterar att natten mot torsdagen, vid 02.30-tiden, kom Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth att hamna i slagsmål i en krogkö utanför nattklubben Solidaritet på Stureplan i Stockholm. Enligt Aftonbladet föregicks det hela av att Ekeroth blev nekad inträde och när han lämnar platsen utbryter ett bråk. Versionerna går isär om vad som startat bråket.

”Fick en fet smäll”

I ett sms till Aftonbladet medger Ekeroth att han utdelat en ”lättare örfil”, men påstår att han agerat i någon sorts självförsvar.

”Jag hade sällskap av två Säpo-vakter som var upptagna med att omhänderta en okänd man som försökt attackerat mig. Då blev jag plötsligt oprovocerat slagen i ansiktet av ytterligare en okänd man. Situationen var utsatt och det hela var mycket obehagligt. Jag försvarade mig reflexmässigt genom att ge angriparen en lättare örfil tillbaka”, skriver Ekeroth.

Aftonbladet har även talat med en man i 20-årsåldern som utger sig för att vara den person som hamnat i bråk med Ekeroth. Men han säger att det var mer än bara en örfil.

– Jag fick en fet smäll och blev svullen, säger han till tidningen.

Enligt 20-åringen uppstod bråket när Ekeroth var på väg att lämna krogkön efter att ha blivit avvisad från nattklubben. När Ekeroth passerar 20-åringen ska tumultet ha börjat.

– Han ville komma in, men nekades av vakterna. Han gick ut ur kön och förbi mig. Jag mötte hans blick och sa något i stil med: ”Hade du kul med järnrören?”, säger 20-åringen.

Sedan ska Ekeroth ha utdelat slaget, berättar den unge mannen för Aftonbladet.

Krogkvällen började med ”after trial”-fest

Nu kan Nyheter Idag berätta att den blöta utekvällen föregicks av att hela SD-ledningen festat på utestället S:ta Clara i Gamla Stan. Enligt en källa med god insyn i Sverigedemokraterna, som själv var på S:ta Clara, var även Kent Ekeroth närvarande. Temat för festen beskrivs internt som ”after trial”, alltså ett slags ”efter rättegång”-party och syftar på den rättegång där SD-toppen Martin Kinnunen står åtalad för ekonomisk brottslighet.

Även när Kinnunen stod åtalad för samma härva i tingsrätten, den lägre instansen, firades det precis efter att förhandlingarna var avslutade i rätten. Då kunde Nyheter Idag berätta att Kinnunen fick en bågfil inbakad i en brödlimpa som present.

Vid gårdagens after trial-fest var partiledaren Jimmie Åkesson närvarande. Även Mattias Karlsson, Richard Jomshof, Linus Bylund och huvudpersonen själv, Martin Kinnunen, var där.

– Alla var där, säger källan till Nyheter Idag.

Onsdagen var den sista dagen som rättegången pågick i hovrätten. Dom väntas meddelas av Svea hovrätt den 6 december i målet med Kinnunen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag