Elev attackerade kvinnlig personal på grundskola i Landskrona – misstänks för mordförsök

Västervångskolan, Landskrona. Foto: Google Maps
  • Lördag 13 feb 2021 2021-02-13
E-post 466

LANDSKRONA En elev under 15 år attackerade på fredagseftermiddagen en kvinnlig anställd på en grundskola i Landskrona, rapporterar SVT Nyheter. Attacken utreds av polisen som försök till mord.

En skolanställd kvinna i 50-årsåldern blev attackerad av en grundskoleelev på Västervångskolan i Landskrona vid halv fyra-tiden på fredagseftermiddagen, rapporterar SVT Nyheter.

Eleven, som är under 15 år gammal, ska ha attackerat den anställde med ett tillhygge och skadat henne så svårt att hon fick föras till sjukhus med ambulans. Kvinnans nuvarande skadeläge är oklart.

Attacken utreds som försök till mord av polisen som enligt P4 Malmöhus säger att våldet var grovt. På grund av elevens låga ålder hanteras ärendet i samarbete med socialtjänsten och barnets vårdnadshavare.

Landskrona kommuns hemsida står det att kommunens krishanteringsgrupp med bland annat psykolog och kurator har kopplats in för att stötta elever och personal på skolan efter händelsen.

Läs även: Efter våg av ungdomsrån – polis avråder från att bära dyra jackor

Läs även: Uppgifter: Högstadieelever pistolrånade på kläder vid skola i Borlänge

Bli prenumerant

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag