Eliasson var på Kanarieöarna även i höstas

Dan Eliasson. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 8 jan 2021 2021-01-08
E-post

SVERIGE Dan Eliasson avgick i veckan som generaldirektör på MSB efter att det uppdagats att han åkt till Kanarieöarna över jul och nyår. Nu avslöjar Dagens Nyheter att Eliasson var på semester till Kanarieöarna även i höstas.

Den tidigare okända Spanienresan, som enligt DN:s uppgifter ägde rum i november, bekräftas av MSB:s presstjänst.

”Vi har inga uppgifter om hur länge Dan var på Kanarieöarna i höstas, men vi kan bekräfta att han var där privat. I övrigt hänvisar vi nu frågor om Dan till Regeringskansliet som är hans arbetsgivare”, skriver myndigheten till tidningen.

Under den aktuella perioden fanns ingen reseavrådan till Spanien, skriver DN. Men regeringen och myndigheterna hade uppmanat folk att undvika onödiga resor.

Inrikesminister Mikael Dambergs (S) pressekreterare uppger att ministern inte hade någon kännedom om resan.

På onsdagen valde Dan Eliasson att begära förflyttning efter Expressens avslöjande om hans jul- och nyårsresa. Han får nu en tjänst på Regeringskansliet med bibehållen lön – över 160 000 kronor i månaden – fram till slutet av 2022.

Eliasson ersätts av Camilla Asp som vikarierar som generaldirektör för MSB tills att en ordinarie tillträder. Asp har fram till nu varit avdelningschef på samma myndighet där hon började 2016.

Tidigare har Asp bland annat varit kansliråd vid utbildningsdepartementet under perioden 2001–2007.

Eliasson har avböjt att ställa upp på en intervju för DN.

Läs även: Efter klubbesöket på Gran Canaria – nu avgår Eliasson: ”Nu är det panik i systemet”

Läs även: Bögklubbens missnöje efter Dan Eliassons besök på Gran Canaria: ”Dricksar dåligt”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag