Elva ungdomar rånade – polisen håller inne med signalement

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 18 feb 2019 2019-02-18
E-post 1332

LUND Vid 22.30-tiden på söndagskvällen fick polisen larm om att en grupp på elva ungdomar rånats vid en skola i Södra Sandby i Lund. 

Fyra gärningsmän ska hotat med kniv och även använt sparkar och slag för att tilltvinga sig bland annat mobil, jacka, skärp och smycken från gruppen.

Polisen rubricerar händelsen som rån samt försök till rån och fallet har sammantaget tio målsägare. Vid 8-tiden på måndagsmorgonen hade polisen ännu ingen misstänkt eller gripen.

Kvällsposten rapporterar att två av gärningsmännen hade jackor av märket Canada Goose, och två av märket Parajumper. När Nyheter Idag frågar polisen om ytterligare signalement på rånarna blir beskrivningen kortfattad.

– De är fyra till antalet och man har uppskattat dem till runt 18–20 år ungefär, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

– Det finns egentligen inte jättemycket mer specifikt om hur de såg ut, och där vill vi hålla oss ganska brett vad gäller iakttagelser från allmänheten. Vi vill inte färga eventuella vittnesuppgifter för mycket.

Läs även: Man sköts till döds i Uppsala

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag