Man sköts till döds i Uppsala

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 17 feb 2019 2019-02-17
E-post 6

UPPSALA På lördagskvällen sköts en man i 60-årsåldern till döds i stadsdelen Slavsta i Uppsala. Polisen efterlyser tips om en mörk eller röd bil som färdats i området.

Vid 23-tiden fick polisen larm om en skottlossning i området Slavsta, och väl på plats hittade man en person som var svårt skottskadad. Mannen i 60-årsåldern fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Hans anhöriga har underrättats.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och man har under natten jobbat med diverse utredningsåtgärder som vittnesförhör och teknisk undersökning av brottsplatsen. Vid 8-tiden på söndagsmorgonen hade ingen person gripits eller frihetsberövats.

Polisen söker nu tips och iakttagelser angående en mörk alternativt röd bil som färdats i och omkring området Slavsta vid tiden 22.30–01.00. Bilen ska bland annat ha framförts på gång- och cykelbanor. Den som vill kontakta polisen med information kan ringa 114 14.

Läs även: Åklagare gör nytt försök att fälla SD-politiker för hets mot folkgrupp

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag