En avliden efter vansinnesskjutningen – Barn centimeter från att träffas

Polisen arbetar på Censorsgatan efter skjutningen. Foto: Adrian
  • Måndag 26 sep 2016 2016-09-26
E-post 102

MALMÖ En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha skadats i en skottlossning med automatvapen på Censorsgatan i Malmö under söndagskvällen. Under måndagen kom även uppgifter om att ett barn var centimeter ifrån att träffas, enligt polisen.

Det var på söndagskvällen klockan 18.52 som polisen fick larm om en skottlossning i Malmö. Då kunde Nyheter Idag berätta att tre av de skjutna personerna tog sig själva till sjukhus på okänt sätt och en fjärde fick transporteras med ambulans. Väl på sjukhuset var det stundtals oroligt och polisen fick upprätta avspärrningar utanför entrén till akutmottagningen.

Enligt tidningen Sydsvenskan är de andra tre personerna som skadats i skottlossningen kända av polisen sedan tidigare och de är även i samma ålder som den avlidne. Händelsen har också kommit att utredas som mord efter beskedet att en av de skjutna mist livet.

Barn var centimeter ifrån att träffas

Mycket tyder på att skottlossningen med automatvapen var en del i en kriminell uppgörelse. Men även personer som inte har något med den kriminella världen var nära att drabbas, det berättar Sveriges Radio P4 Malmöhus som har talat med Samiuddin Ahmadi som bor i området. Två skott ska ha passerat genom ett fönster in i hans lägenhet.

I lägenheten befann sig hans fru och barn. Ingen blev träffad, men det var ytterst nära att ett av barnen skulle bli skadad, eller rentav dödad, i skottlossningen.

– Ett träffade innerväggen mellan köket och vardagsrummet. Det andra fastnade i fasaden, säger han och berättar om splitter och damm som barnen fick på sig, säger han.

Och polisen bekräftar för Sydsvenskan att det var ren tur att barnet klarade sig undan skador. Enligt Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, var det med några centimeters marginal som skottet missade. Det berättar han för Sydsvenskan.

– Det stämmer. I den lägenheten har det gått in minst ett skott, men troligen två, och ett barn har varit mycket nära att träffas. Det handlar alltså om några centimeter, säger Mats Attin till tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag