En dog när tonåringar turades om att skjuta varandra med skyddsväst

De gripna tonåringarna Joshua Vining och Colton Whitle. Bild: Belleview Police Department
  • Lördag 9 apr 2022 2022-04-09
E-post 181

En tonåring har avlidit och två av hans vänner har gripits av polis efter att de turats om att skjuta varandra iklädda skyddsväst, rapporterar The New York Post

16-årige Christopher Broad hittades med minst en skottskada i ett hem i Belleview i Florida, USA, på söndagen. Han togs till sjukhus men dog där av sina skador, enligt uppgift från polis.

Utredningen visade att Broad och 17-årige Joshua Vining hade turats om att ”skjuta varandra medan de bar en väst som innehöll ett slags kroppsskydd”, uppgav Belleview Police Department i ett uttalande.

– Vinning sköt mot Broad när han bar västen och han träffades, säger polisen.

En tredje tonåring, Colton Whitler, var närvarande vid den tragiska händelsen och ska ha gett polisen ett felaktigt vittnesmål om vad som hände.

Vining och Whitler greps på torsdagen och kommer åtalas som vuxna, Vinning för dråp på ett barn med skjutvapen och Whitler för att ha gett falsk information till polisen.

Läs även: Norrman överraskade svärfar i Florida – sköts ihjäl

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag