En elektronisk tupp: Så ska Kommunal fixa förtroendet efter lyxkrogar, spritfester, Politism och medlemstapp

Kommunals ordförande Tobias Baudin Faksimil kommunal.se
  • Onsdag 8 feb 2017 2017-02-08
E-post 103

STOCKHOLM En elektronisk tupp ska återupprätta förtroendet för fackförbundet Kommunel efter ett skandalomsusat år kantat av lyxkrogar, spritfester, avgångsvederlag och misslyckade bloggprojekt för hundratals miljoner. – Nu vaknar kommunal, säger förbundets ordförande Tobias Baudin i en video.

Fackförbundet kommunal har under det senaste året präglats av en rad skandaler där det avslöjats hur ledningen spenderat hundratals miljoner av medlemmarnas pengar på lyxkrogar, spritfester, avgångsvederlag och nu senast den misslyckade vänsterbloggen Politism. Kommunal har cirka en halv miljon anslutna medlemmar varav de flesta återfinns inom de lägst betalda yrkesgrupperna i Sverige, exempelvis undersköterskor inom äldreomsorgen.

Under måndagen lanserade Kommunals ledning ett nytt projekt i hopp om att det ska reparera det förtroende som gått förlorat när ledningen spenderat mångmiljonbelopp på lyxkrogar och vänsterbloggar. Ledningen lanserar därför en elektronisk tupp.

”Bakgrunden är att Kommunal under lång tid har tappat i förtroende. Det vill vi vända. För att lyckas måste vi våga testa nya verktyg. Ett av dessa är tuppen. Tuppen läser av åsikter och frågor som skickas till Kommunal och väcker uppmärksamhet kring sådant som är viktigt för medlemmarna”, skriver Kommunal på sin hemsida.

Kommunal har även lagt ut en film om sin kampanj på Youtube. I filmen får vi följa fackförbundets ordförande Tobias Baudin då han promenerar genom ett mulet Stockholm ner i en mörk källare.

– Många medlemmar kan inte riktigt svara på varför det är så bra att vara med i vår förening, säger Tobias under sin promenad.

– Vi har bestämt oss att bli starkare, men det vet inte medlemmarna om.

I källaren visar Tobias upp Kommunals nya verktyg, tuppen.

– Tuppen scannar av sociala medier på åsikter om kommunal. När medlemmarna gillar det kommunal gör är tuppen glad. Är medlemmarna missnöjda ja då blir tuppen arg. På vår hemsida kan man följa tuppens humör just nu.

– Nu vaknar kommunal.

Tror du att den elektroniska tuppen kommer hjälpa kommunalarbetarna i den fackliga kampen?
1441 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag