En gripen efter storbråk mellan ”grupperingar” på sjukhus

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 28 jun 2018 2018-06-28
E-post 410

UPPSALA På onsdagseftermiddagen rök två grupperingar ihop på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Efteråt visade sig en person ha blivit knivskuren och en man greps.

Polisen fick larmet strax efter klockan 15 på onsdagen om att det pågick ett bråk mellan ett tiotal personer på Akademiska sjukhuset.

– Vår ordningsvakt ringer in till oss utifrån att man ser två grupperingar som slåss helt enkelt inne på Akademiska. Strax efter det här inkommer också en knivskuren person som förs till akuten, så det sätter vi givetvis i samband, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och har gripit en man i 25-årsåldern som ska ha varit delaktig i bråket. Den skadade mannen opererades på onsdagen.

Polisens presstalesperson vet inte vad bråket rörde sig om eller vad det var för typer av grupperingar som rök ihop. Enligt uppgifter till SVT är vissa av de inblandade kända av polisen sedan tidigare. Vad gäller den gripne finns det inga uppgifter om hans nationalitet.

Läs även: VIDEO: Storbråk på Coop i Sollefteå – väktare och polis tillkallades

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag