En person anhållen för moskébranden i Örebro

  • Tisdag 26 sep 2017 2017-09-26
E-post 121

ÖREBRO En tjugoåring har anhållits för moskébranden i Örebro.
– Det fanns bakgrundsinformation innan gripandet, personen var anhållen i sin frånvaro. Det kommer att lämnas mer information så småningom men i nuläget kan jag inte säga mer, säger Lars Bergman, chef för utredningssektionen

En person är anhållen för branden i Vivallamoskén i Örebro.

LÄS ÄVEN: Moskébrand i Örebro

Polisen uppger att mannen är född 1997 och greps under morgonen klockan 09:10. Polisen säger sig inte se några politiska eller religiösa motiv till brottet och vill inte heller, öppet, spekulera i vilka motiv som kan anses ligga bakom.

Polisen kan inte bekräfta om den tjugoåriga mannen är samma person som en vaktmästare vid moskén ska ha skymtat i samband med branden.

Polisen anser sig ha de resurser de behöver för att kunna fortsätta utredningsarbetet. Enligt Bo Andersson, polisområdeschef för Örebro län, ser utredningsläget ”inte allt för mörkt ut”.

Örebropolisen jobbar på bred front, utöver utredningsarbetet avsätter polisen också resurser för att ”mota bort den oro” som, enligt polisen, många örebroare känner.

Lars Bergman, chef för utredningssektionen, säger till Aftonbladet att tjugoåringen anhölls i sin frånvaro.

– Det fanns bakgrundsinformation innan gripandet, personen var anhållen i sin frånvaro. Det kommer att lämnas mer information så småningom men i nuläget kan jag inte säga mer, säger Lars Bergman, chef för utredningssektionen till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag