Teodorescu hotar anmäla Sima för förtal: ”Det räcker med lögner nu”

Teodorescu (t.v) tänker anmäla Sima (t.h) för förtal. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 28 maj 2017 2017-05-28
E-post 2138

SVERIGE ”Arpi, Hakelius, Teodorescu.. uppmanar nu till hat och krig”, twittrade Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima under gårdagen. Men det påhoppet kan få konsekvenser. ”Jag kommer anmäla dig för förtal”, skriver Göteborgspostens ledarskribent Alice Teodorescu till Sima.

Under lördagen berättade Nyheter Idag att Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima hamnat i blåsväder efter en kontroversiell tweet. ”Arpi, Hakelius, Teodorescu.. uppmanar nu till hat och krig, och då givetvis inte bara mot terrorismen utan mot islam. Bush all over again”, skrev Sima.

Trots kraftig kritik mot Sima kunde hon inte belägga påståendet med något citat. Istället hänvisade hon till en text från den liberale debattören Mattias Svensson, men ej heller han har påstått eller visat att den utpekade trion uppmanar till hat och krig.

Nu går Alice Teodorescu, ledarskribent på Göteborgsposten, till motattack mot Sima.

”Jag väntar fortfarande på källan till din anklagelse gentemot mig! Jag kommer anmäla dig för förtal, det räcker med lögner nu”, skriver Teodorescu till Sima.

Arpi: ”Påverkar trovärdighet”

Någon anmälan från Ivar Arpi, som också omnämns i Simas kontroversiella tweet, är inte aktuellt. Däremot förstår han varför man kan överväga att anmäla om man utsätts för lögner på internet.

– Dock är jag personligen trött på att lagen involveras i debatter. Om någon ofta ljuger och blir påkommen med det kommer det påverka dennes trovärdighet. I bästa fall leder det till självsanering där seriösa debattörer inte ägnar sig åt förtal. Även om det kanske inte påverkar Jonna Sima, som återkommande smutskastar meningsmotståndare, säger han.

När Nyheter Idag kontrollerar Twitter på söndagsförmiddagen har Jonna Sima fortfarande inte raderat den kontroversiella tweeten som påstår att Ivar Arpi, Johan Hakelius samt Alice Teodorescu uppmanar till hat och krig.

Hjälper det att anmäla för förtal?
6742 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag