ETC-krönikör vill få över unga män till vänstern: ”Enklaste vägen för dem att få ligga”

Demonstranter på väg till Womens March i Washington DC 2017. Bild: Ted Eytan/Wikimedia Commons
  • Lördag 29 okt 2022 2022-10-29
E-post 219

Unga män röstar i allt högre utsträckning på högern. Nu hoppas ETC-krönikören Selma Brodej, som inte kan tänka sig att dejta högermän, att utsikten att enklare få ligga ska locka unga män tillbaka till den kvinnotäta vänstern.

Partisympatierna skiljer sig mellan kvinnor och män. Enligt SVT:s väljarundersökning röstade 25 procent av männen på SD, medan 26 procent röstade på S. Motsvarande siffror för kvinnorna är 16 procent och 34.

I en krönika i ETC beklagar krönikören Selma Brodej de problem detta ger upphov till på dejtingmarknaden. Själv ”övertygad om att jag aldrig hade kunnat bli kär i någon som inte är vänster” har hon en vän som dejtar en kristdemokrat på grund av mansbristen inom vänstern.

– Var hittar man ens vänsterkillar? De finns knappt längre och de få killar som är vänster är redan ihop med någon, ska vännen ha sagt enligt krönikan.

Brodej konstaterar att endast 30 procent av männen mellan 18 och 30 röstade på S, V och MP, medan motsvarande siffra för kvinnor i samma åldersgrupp är 46 procent, vilket innebär att vännens ”känsla av att alla vänsterkillar redan är ihop med någon har viss statistisk grund.”

”Om mina snygga, smarta, tjejkompisar behöver dras med högervåp för att slippa leva ensamma i resten av sina liv finns det knappast någon rättvisa i världen” skriver Brodej, som dessutom löper risken att ”tvingas sitta på parmiddagar med en massa läskiga högermän”.

”Mitt enda hopp ligger just nu i att de unga männen ska hitta tillbaka till vänsterblocket” avslutar Brodej, som menar att ”det är verkligen den enklaste vägen för dem att få ligga.”

Läs även: Här är frågeformuläret som avslöjar om du dejtar en rasist på Alla hjärtans dag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag