Expertens sågning av Centerpartiet efter nya islamistskandalen: ”Verkar ha svårt att läsa och lära sig”

Foto: Twitter/Facebook
  • Måndag 19 okt 2020 2020-10-19
E-post

KROKOM Centerpartiets lokalpolitiker Mahmoud Addas använder islamistisk argumentation i sitt numera raderade skandalinlägg på Facebook om halshuggningen i Frankrike. Det konstaterar religionsforskaren Sameh Egyptson i ett blogginlägg. Han ger också en skarp uppmaning till de svenska partierna. ”Det är angeläget att svenska partier nu utreder infiltrationen av islamister och återgår till sina ideologiska värdegrunder”, skriver han.

I sin blogg kommenterar religionsforskaren Sameh Egyptson avslöjandet om Mahmoud Addas Facebookinlägg. Mahmoud Addas är lokalpolitiker för Centerpartiet i Krokom och ledamot i Centerpartiets distriktsstyrelse i Jämtland.

Läs mer: Efter halshuggningen i Frankrike – syriske centerpartisten vill förbjuda islamkritik: ”Förtjänar bestraffning”

Den arabiska texten översatt till svenska: ”Mord är ett hemskt brott. Ingen har rätt att mörda hur som helst. Vi lever inte i djungeln. Precis som förolämpning av religioner och övertygelser inte är yttrandefrihet. Det är ett brott som förtjänar straff.” 

 

Centerpartiet har tidigare plågats av flera islamistskandaler. Något som föranlett att Egyptson avsatt ett kapitel i sin bok Erövringen om Centerpartiet. Erövringen är Egyptsons förklaring om hur Muslimska Brödraskapets infiltrerat Sverige

”Det verkar som att partiets ledning har svårt att läsa och lära sig”, konstaterar Egyptson.

Läs mer: Nio gripna efter att lärare halshöggs

Han har gjort en analys av Mahmoud Addas Facebookinlägg.

”Mahmoud Addas använder samma argument som islamister. Han likställer mord med förolämpning av religioner. Enligt hans uppfattning ska man straffas vid förolämpning av alla övertygelser”, skriver Egyptson.

Han fortsätter:

”Jag utgår från att (Mahmoud Addas) menar förolämpning av religioner eftersom han har religiösa symboler i slutet av inlägget. Samtidigt kommer inlägget i samband med mordet på den franske lärare som halshöggs till döds för att han visade karikatyrer av profeten Muhammad. Jag utgår från att Mahmoud Addas i själva verket menar förolämpning av islam, koranen och profeten Muhammad. Han kräver i själva verket straff för den franske läraren och andra som vågar visa karikatyrer av profeten.”

 

Egyptson avslutar:

”Det är angeläget att svenska partier nu utreder infiltrationen av islamister och återgår till sina ideologiska värdegrunder. För varje nytt avslöjande förlorar partierna förtroende. Bland förlorarna hittar vi inte minst de muslimska väljare som inte håller med islamisterna.

Det är dags att utreda saken nu – innan det är försent.”

Centerpartiet i Krokom har i ett, numera raderat, Facebookinlägg meddelat att man haft ”ett allvarligt samtal” med Mahmoud Addas.

Addas har enligt Centerpartiet insett att hans text kunnat tolkas som att han vill lagstifta mot att religion ifrågasätts.

Inte alls hans avsikt har han uppgett för Centerpartiet.

Man förmedlar också från Addas att han ber om ursäkt ”för att det blev fel”.

Nyheter Idag har sökt Mahmoud Addas och Centerpartiet.

Centerpartiet och islamismen

• Mikail Yüksel, toppnamn på Centerpartiets riksdagslista i Göteborg, tvingades lämnade kort innan riksdagsvalet på grund av avslöjanden om samröre med Grå Vargarna. Yüksel har numera startat ett islamistiskt parti, Partiet Nyans.

• Ebtisam Aldebe, som när hon kandiderade till riksdagen för Centerpartiet var öppen med att hon förespråkade särlagstiftning för muslimer. Aldebe åkte inte ur Centerpartiet förrän hon var med och friade en man i Solna tingsrätt för att han var från "en god familj".

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag