Expressen-redaktörens nazistattack mot Ivar Arpi och Jenny Sonesson

Den kritiserade tweeten som Ölmedal nu tagit bort. Skärmdump från Twitter.
  • Tisdag 10 apr 2018 2018-04-10
E-post 40

SVERIGE Expressen Kulturs redaktör Ida Ölmedal kallar Ivar Arpi ”Sveriges mest ariska ledarskribent” på Twitter. Även GP:s ledarskribent Jenny Sonesson attackeras. Själv har Ölmedal tidigare klagat på den hårda tonen på nätet.

Ida Ölmedal skriver tweeten med hänvisning till en krönika av Jenny Sonesson som handlar om Alliansens migrationspolitik.

Många har svarat Ölmedal och frågat vad hon menar, däribland Ivar Arpi själv, som är ledarskribent på Svenska Dagbladet:

Jenny Sonesson, ledarskribent på Göteborgs-Posten, har också svarat:

I skrivande stund har Ölmedal inte förklarat vad Arpi och Sonesson har att göra med den nazistiska idén om en arisk ras. Själv har hon tidigare beklagat sig över näthat och troll som tystar journalister.

I en artikel från 2015 skriver hon om att bara två procent av svenskarna uppger att de näthatar, men att det räcker för att tysta många. ”Har vi att göra med en liten elittrupp som inte gör annat än att turbohata?”, frågar hon sig.

Nyheter Idag söker Ida Ölmedal för en kommentar.

Läs även: Nya kravet i Expressen: Blockera Sverigedemokraterna från Facebook

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag