F! sågar MP:s ”jämställda cykelbanor”

Foto: David Hall / CC BY 2.0 (Flickr)
  • Onsdag 22 jun 2022 2022-06-22
E-post 248

Det blåser upp till strid mellan de gröna och de rosa i Stockholms stadshus på grund av Miljöpartiets initiativ om att skapa ”jämställda cykelbanor”.

Det är Lisa Palm, Gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad, som totalsågar MP:s initiativ i en debattartikel i Expressen.

Läs även: Stockholm får ”jämställda cykelbanor”

Palm konstaterar i artikeln att ”de misstänkta kvinnomorden är nästan lika många som fjolårets 14 mord, och vi är bara halvvägs in i juni”, och tar även upp den kvinna som dog efter en misstänkt våldtäkt på Södermalm nyligen.

”Vi är nog få kvinnor i Stockholm som bryr oss om huruvida symbolerna på cykelbanan har rak eller svängd ram. Det blir snarare ett hån och ett förlöjligande av de verkliga jämställdhetsreformer som krävs” skriver Palm.

I Stockholm stad ingår Miljöpartiet med 9 mandat i styret tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna medan Feministiskt Initiativ med 3 mandat ingår i oppositionen tillsammans med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Läs även: Gudrun Schyman lämnar Feministiskt initiativ

Läs även: Feministiskt initiativs budget: Höj skatterna med 60 miljarder kronor och spara in 14 miljarder på försvaret

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag