Familjen till barnet i H&M-reklamen har flyttat av säkerhetsskäl: ”Jag är en sell out för dem, en skam för svarta”

  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 328

STOCKHOLM Efter ramaskrin om den påstått rasistiska reklamen av H&M har familjen till den 5-åriga pojken flyttat av säkerhetsskäl. Mamman till sonen i reklamen uppger att hon har blivit attackerad och anklagad för att försvara rasism. 

Familjen till den 5-åriga pojken som poserade i en H&M-reklam iförd en tröja med trycket ”coolest monkey in the jungle” har nu flyttat från sitt tidigare hem i Stockholm av säkerhetsskäl, det uppger BBC.

Omfattande bråk bröt ut på internet om huruvida H&M agerade rasistiskt när de lät en mörkhyad 5-årig pojke få posera i tröjan. Kändisar i såväl Sverige som internationellt har uttalat sig om att de fördömer H&M-reklamen eftersom de menar att den är rasistisk.

H&M gick senare ut och bad om ursäkt för reklamen och valde att ta bort tröjan från sitt sortiment.

Mamman till barnet la sig i debatten på Facebook och uppmanade alla att ”Get over it!”. Hon menar att de som anklagar H&M för rasism ropar varg.

LÄS ÄVEN: Mamman till barnmodellen som hamnat i centrum av H&Ms marknadsföring och rasismbråk: ”Get over it!”

Nu uppger mamman att familjen har flyttat på grund av säkerhetsskäl. Hon berättar att hon har blivit attackerad av andra svarta personer som anser att hon försvarar rasism.

– Jag är en sell out för dem, en skam för det svarta och afroamerikanska folket. Jag sålde min son för pengar, säger hon, på engelska, till BBC.

Flera protester mot H&M har skett i bland annat Johannesburg. Aktivister springer in i butiker och förstör montrar, slänger kläder och välter skyltdockor.

Mamman vill inte specificera vad säkerhetsskälen beror på men hon uppger att protesterna har varit en stor del av det.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag