FBI-räd mot Trump: ”Som en scen ur en Die Hard-film”

Bild: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0
  • Tisdag 9 aug 2022 2022-08-09
E-post 112

På måndagen genomförde FBI en husrannsakan mot den forne presidenten Donald Trumps hem i Mar-a-Lago, Florida. En källa till New York Post som befann sig på platsen beskriver händelseförloppet ”som en scen ur en Die Hard-film”.

– Det var helt oväntat. Stället var mestadels stängt idag, så de enda personerna som fanns där var nära vänner till Trump, säger källan till tidningen.

Ex-presidenten befann sig inte själv i huset under tiden för räden. På sin egen sociala medier-plattform Truth Social riktar han skarp kritik mot FBI:s agerande och skriver att hans hem är ”under belägring”. Han anklagar dessutom agenterna för att ha brutit sig in i hans kassaskåp.

”Ingenting likt det här har någonsin hänt en amerikansk president förut. Efter att ha arbetat och samarbetat med relevanta myndigheter var den här räden mot mitt hem varken nödvändig eller lämplig”, skriver Trump på plattformen enligt Fox News.

Han fortsätter sedan med att kalla det hela för en politisk attack av den radikala vänstern som inte vill se honom ställa upp i presidentvalet 2024.

”Ett sådant angrepp kunde bara äga rum i trasiga tredje världen-länder. Tyvärr har Amerika nu blivit en av dessa länder, korrumperat på en nivå som vi aldrig sett förut”, skriver ex-presidenten.

FBI-agenterna rapporteras ha letat efter klassificerade dokument som Trump misstänks ha tagit med sig från Vita huset till Mar-a-Lago efter att hans presidentperiod gått mot sitt slut, skriver New York Post. Om det stämmer skulle det kunna röra sig om ett lagbrott.

Räden mot Trump sker samtidigt som det amerikanska justitiedepartementet håller på att genomföra en utredning kring Trumps agerande innan händelserna den 6 januari då Kapitolium stormades. Detta efter att Trump hade hållit ett tal till sina följare i Washington.

Läs även: Trump och Musk i het ordväxling: ”Bullshit artist”

Läs även: Skandalscener i USA: Trumpsupportrar stormar kongressen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag