Federley (C) i blåsväder – delade ”haveristsajt”

Fredrick Federley. Bild: Centerpartiet
  • Fredag 10 maj 2019 2019-05-10
E-post 301

Fredrick Federley, Centerpartiets toppkandidat i valet till Europaparlamentet, är i blåsväder efter att ha delat en artikel från nättidningen Magasinet Paragraf. Artikeln gick till angrepp mot Ebba Busch Thors uttalande om utländska våldtäktsmän men innehöll felaktig statistik och sexualbrott.

– Vi hade 100 000 försök till våldtäkt eller riktiga fullbordade våldtäkter förra året. Varför ska de här männen få stanna i Sverige? Varför utvisas de inte? frågade sig Busch Thor under partiledardebatten i SVT.

I Magasinet Paragrafs artikel ”Ljuger Ebba Busch Thor medvetet eller är hon totalt okunnig?” skriver krönikören Andreas Magnusson att det anmäldes 7 960 våldtäkter under 2018, i kontrast till de 100 000 fall Busch Thor hänvisade till.

Läs mer: Oops SVT did it again: Mörkade vem vänsterdebattör var i Opinion Live

”Man behöver inte göra Ebba Busch Thors felräkning på mer än 1000% för att känna att läget är allvarligt. Samtidigt ska man vara medveten om att anmälda våldtäkter alltid är att föredra framför icke-anmälda våldtäkter”, skriver Magnusson och jämför svensk anmälningsbenägenhet med länder som Turkiet och Saudiarabien som ”vissa år har kunnat stoltsera med noll anmälda våldtäkter”.

”Nej då. Allt är lugnt som i en filbunke i Kd. Bilder på flyktingar med texter om hot mot gränserna. 1000% fel i antal anmälda sexuella övergrepp (som om siffran behövde förstärkas den är vidrigt hög på riktigt) fel om utvisningar” skriver Federley när han delar inlägget. Federleys inlägg verkar inte längre vara offentligt.

Fredrik Federleys Facebook-inlägg

Nej då. Allt är lugnt som i en filbunke i Kd. Bilder på flyktingar med texter om hot mot gränserna. 1000% fel i antal anmälda sexuella övergrepp (som om siffran behövde förstärkas den är vidrigt hög på riktigt) fel om utvisningar.

Samma parti som kallat oss quislingar och förrädare. Men det är verkshöjd och inte alls svinaktigt beteende.

Men att påtala att Kd har en Trumpinspirerad kampanj, att tunga Kd-namn gör sig omaket att åka till Colombia och tala på en konferens med allsköns extremister mot bla kvinnor och homosexuella, hur de röstat i Ep eller att de vrider sig som masken på kroken kring partikompisarna i Ungern är att ljuga. Tydligen?

Som vanligt med stöd av usual suspects. Helt okritiskt köps Ingerös (mkt skickliga) spinn. Kd behöver inte svara på ngn fråga utan snodde Jimmie Åkessons största offerkofta och backad upp av bla GPs ledarsida som helt backar upp spinnet.

Italien, Österrike, Polen och Ungern har alla högertokar i regeringen. Det sker allvarliga saker med demokratin i deras spår. De kraftsamlar. Men i Sverige sopas det under offerkoftan.

Nej EU står inte inför en kollaps. Nej populisterna får inte majoritet. Men var står de konservativa? För när de blir lösa i köttet inför populisterna - då blir det riktigt farligt.

Om detta vill Kd inte prata nu är det synd om dom. Det är himla elakt att påpeka att det står en elefant i rummet. Tydligen.

Men att kalla andra förrädare och quisling samt därtill med omänsklig politik - det är bara skönt Kd-tugg. Tydligen.

Måttstockarna är väldigt olika. Men likväl - vart är Kd på väg?

Sanandaji: Federley ”skyldig Ebba Bush Thor en rättelse”

Nu får Federley hård kritik för sin delning av nationalekonomen Tino Sanandaji. I ett offentligt Facebook-inlägg skriver Sanandaji att ”BRÅ:s data om utsatthet för brott redovisar allvarliga sexualbrott, en kategori närliggande våldtäkt. Senaste året utsattes 98000 kvinnor, vilket innebär att KD hade rätt.”

Sanandaji skriver att Magasinet Paragraf fuskar genom att bara räkna anmälda våldtäkter, vilket inte är vad Busch Thor hänvisade till i sitt uttalande, och menar att Federley är ”skyldig Ebba Bush Thor en rättelse”.

Även socialförsäkringsminister Annika Strandhäll delade artikeln från Magasinet Paragraf på sociala medier.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag