Fem anhållna efter gängbråk i Östersund

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 jan 2019 2019-01-16
E-post 103

ÖSTERSUND Fem män sitter anhållna efter ett bråk mellan två gäng i centrala Östersund på tisdagskvällen. Åklagaren säger att det kan ha rört sig om en uppgörelse med koppling till tidigare utredningar.

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som polisen fick larm om två gäng som slogs med varandra i centrala Östersund. När polisen anlände till platsen hade det hela lugnat ned sig. Man grep sju personer varav fem anhölls av åklagare under natten.

Tre av männen är nu misstänkta för försök till mord och två är misstänkta för grov misshandel. Samtliga är i 20-årsåldern.

Lillemor Ersberg är åklagare i ärendet och säger att det var runt 8–10 stycken som var inblandade i bråket.

– Någon typ av uppgörelse verkar det vara, men motivbilden till det och så vidare har jag ingen kunskap om än så länge, säger hon.

Läs också: Finske inrikesministern vill kunna upphäva kriminella invandrares medborgarskap

Det finns uppgifter om att tillhyggen användes i slagsmålet – något Lillemor Ersberg inte vill berätta mer om i nuläget.

– Vi misstänker att det kan ha kopplingar till tidigare utredningar gällande vissa av de här inblandade personerna. Om det stämmer får utredningen utvisa, säger åklagaren.

Läs även: Knivattack vid ”Apberget” i Östersund efter ungdomsbråk

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag