Festande finnar förstörde färja – nu utslängda från hotell på Kanarieöarna

Playa Del Ingles, Gran Canaria, och förödelsen på kryssningen. Bild: Kriki CC BY 3.0 / Faksimil Twitter
  • Tisdag 31 jan 2023 2023-01-31
E-post

I december skapade ett finskt byggföretag rubriker efter att ha levt rövare på en kryssning med fartyget Baltic Princess där de kastade möbler över bord och pissade på bastuaggregatet. Nu har samma grupp återigen hamnat i blåsväder och blivit utslängda från ett hotell på Kanarieöarna. Detta efter att ännu en gång ha skapat förödelse, rapporterar Iltalehti.

På hotellet ska företagets 25-åriga vd och hans följe ha festat så hårt att personalen slutligen kände sig nödgade att slänga ut det stökiga sällskapet. Vd:n berättade sedan om händelsen på Snapchat och bekräftar även sortin från hotellet för tidningen Iltalehti.

– Jag och pojkarna blev utslängda, och så fortsatte kvällen, säger han till den finskspråkiga tidningen enligt Hufvudstadsbladet. Han tillägger att de därefter tog in på ett nytt hotell.

Läs även: Festande finnar i blåsväder efter blöt kryssning – pissade i bastun och filmade förstörelse

Enligt vd:n ska det högljudda festandet inte ha varit den enda anledningen till varför de blev utsparkade från hotellet.

En annan ska ha varit att hans grupp hamnat i bråk med grannarna på hotellet och ytterligare en att de vandaliserat hotellpoolen, kring vilken glasskärvor låg utspridda efter gruppens hårda partajande.

– Simbassängen blev i sådant skick att den måste stängas, och det var säkerligen den främsta orsaken till att vi blev utkastade, säger vd:n.

Han lägger till att han och hans följe hade kunnat agera ”på ett sakligare sätt” som gäster på hotellet.

Efter det ökända festandet på Baltic Princess polisanmäldes byggföretaget av rederiet Tallink Silja. De uppges även ha förlorat kunder efter förödelsen, som filmades och spreds i sociala medier.

Vad för konsekvenser vistelsen på Gran Canaria kommer att få återstår att se.

Läs även: Åtalet: Förbannad finne gick bärsärk mot Kronofogden och polisen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag