Finansminister Magdalena Andersson erkänner: ”Integrationen fungerar inte som den ska”

Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Socialdemokraterna/pressbild
  • Fredag 22 Dec 2017 2017-12-22
E-post 1326

STOCKHOLM Finansminister Magdalena Andersson tycker att socialdemokraterna ska vara självkritiska, enligt henne fungerar inte integrationen som den ska.
– Vi skulle tidigare ha varit tydliga med att vi inte kan ha ett större mottagande än vad samhället klarar av att ta emot.

Finansminister Magdalena Andersson (S) erkänner öppet att integrationen inte fungerar som den ska. Det framgår av intervjun i Dagens Nyheter.

– Integrationen fungerar inte som den ska. Det gjorde den inte före hösten 2015 heller, men för mig är det uppenbart att vi inte kan ha ett större asylmottagande än vi klarar av att integrera. Det blir inte bra för de människor som kommer hit och det blir inte bra för samhället i stort heller, säger Magdalena Andersson (S) till DN. 

Nu uppmanar hon asylsökande att söka sig till andra länder. Hon uppger för DN att hon tänker att personerna har större möjligheter om de söker sig till något annat land.

Finansministern tycker även att det finns anledning för socialdemokraterna att vara självkritiska.

– Vi skulle tidigare ha varit tydliga med att vi inte kan ha ett större mottagande än vad samhället klarar av att ta emot.

För mindre än en månad sedan stod finansminister Anderssons regeringskollegor och presenterade en hårt kritiserad regeringsuppgörelse som innebär att cirka 9000 afghaner ska få stanna i Sverige.

Statsminister Löfven förklarade sedan att det inte är helt säkert att de som man sa skulle få stanna verkligen kommer få stanna men att man ändå gärna ville förse dessa med skattefinansierad utbildning, eftersom utbildning är bra att ha oavsett var man är i världen.

LÄS ÄVEN: Löfven om att finansiera utbildning för personer som kan komma att utvisas: ”Utbildning tror vi är viktigt, var man än sedan hamnar i världen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag