Finansminister Magdalena Andersson tror inte på en bostadsbubbla

Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Socialdemokraterna/pressbild
  • Tisdag 19 Dec 2017 2017-12-19
E-post 335

STOCKHOLM Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade under tisdagen den 19 december regeringens prognos för Sveriges ekonomiska utveckling. Under pressträffen uppgav finansministern att hon inte tror det finns någon bostadsbubbla, trots att bostadspriserna rasar i Stockholm.

Under en pressträff under tisdagsförmiddagen den 19 december presenterade finansminister Magdalen Andersson (S) regeringens prognos för hur den svenska ekonomin kommer utvecklas, uppger Aftonbladet.

Trots den kraftiga prisnedgången på bostadsmarknaden uppgav Andersson att hon inte tror att en bostadsbubbla existerar. Hon tror prisfallet beror på det ökade utbudet. Låga räntor, höga disponibla inkomster och ungdomar i behov av bostad är enligt Andersson tecken på att bostadskrasch inte kommer att ske.

– Dessa faktorer pekar på att vi bör kunna gå mot en fortsatt efterfrågan på bostäder vilket borde kunna verka dämpande på det prisfall vi ser just nu, sa Magdalena Andersson.

LÄS ÄVEN: Priserna på bostadsrätter rasar i Stockholm

Finansministern förklarade att hon ser ”en fortsatt god utveckling i svensk ekonomi”. Enligt regeringens prognos kommer BNP fortsätta växa med 2,5 procent i år. Under 2018 kommer den växa med 2,8 procent för att växa med 2,2 procent under 2019 och 2020.

Arbetslösheten just nu ligger på 6,7 procent vilket regeringen tror kommer sjunka till 6,1 procent under 2018. Det är en nedskrivning till skillnad från september då regeringen trodde att arbetslösheten skulle bli 6,6 procent i år och sjunka till 5,9 procent nästa år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag