First Aid Kit ”tar kraftigt avstånd” från Moderaterna

Foto: Pressbild Moderaterna
  • Torsdag 6 jan 2022 2022-01-06
E-post

SVERIGE Bandet First Aid Kit vill inte att deras musik ska användas av Moderaterna. ”Vi tror på ett inkluderande samhälle, och anser att er politik bidrar till motsatsen”, skriver bandet på Twitter.

SVT rapporterar att det var på tisdagen som M-ledaren Ulf Kristersson lade upp ett kampanjklipp på Instagram där han använde en låt av First Aid Kit. Dagen efter kom reaktionen från bandet.

På Twitter skriver First Aid Kit att Moderaterna borde ha frågat om lov att få använda musiken, och att bandet då hade sagt nej.

Skivbolaget Sony bad Moderaterna att ta bort klippet och att aldrig mer använda bandets musik. Partiet valde då att gå bandets önskemål till mötes.

”Vi har varit i kontakt med Sony Music och de bekräftar för oss att vi inte har gjort något fel genom att använda den musik som gjorts tillgänglig på Instagram. Ulf gillar att lyfta svenska artister men vi kommer såklart att respektera First Aid Kits vilja och ta bort musiken i inlägget”, skriver M:s presschef Niklas Gillström till SVT.

Läs även: Svensk artist stoppad av franska katoliker – anklagas för satanism

Läs även: Skrev parodisk tenta om den vita mjölkens rasism – fick betyget B

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag