Fler hemliga dokument hittade hos Biden

Foto: Public Domain
  • Söndag 15 jan 2023 2023-01-15
E-post 122

Tidigare i veckan bekräftade Vita huset att flera hemligstämplade dokument från Joe Bidens tid som vicepresident hade hittats i presidentens gamla kontor. Nu har ytterligare hemliga dokument hittats i Bidens hem i Delaware, vilket får flera republikaner att vittra blod.

Totalt ska det röra sig om sex sidor hemligstämplat material som hittats i presidentens hus i Wilmington, Delaware. Utöver det har ett okänt antal sidor hittats i husets garage och tidigare i hans gamla kontor på tankesmedjan Penn Biden Center, rapporterar New York Post.

Läs även: Hemligstämplade dokument hittade på Bidens tidigare kontor

De nya fynden bekräftas av Vita husets rådgivare Richard Sauber, som var med och fann de nya sidorna hemligstämplat material.

– Tjänstemännen från Justitiedepartementet som var med mig omhändertog dem omedelbart, säger han enligt New York Post.

I takt med att de hemligstämplade dokumenten hittats i Bidens förvar har allt fler republikaner höjt rösten mot den sittande presidenten. Däribland Elise Stefanik, högt stående republikansk kongressledamot från staten New York.

– Joe Biden och den kriminella Biden-familjen är korrupta och utgör ett betydande hot mot den nationella säkerheten, säger hon till New York Post.

Vidare hävdar hon att de federala brottsbekämpande myndigheterna i USA är partiska i sin utövning och mer riktar in sig på republikaner.

Läs även: Twitter stoppade avslöjande om Joe Bidens son utan grund

Läs även: Bidens icke-binära företrädare i blåsväder – åtalas för stöld

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag