Flera bilbränder runt om i Sverige – boende i Borlänge fick evakueras

Genrebild Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 6 mar 2021 2021-03-06
E-post 1878

MULLSJÖ/LINKÖPING/BORLÄNGE På natten till lördagen brann flertalet bilar på tre olika platser i landet. Rapporter har inkommit om bilbränder i Mullsjö, Linköping och Borlänge.

Under natten till lördagen skedde flera bilbränder runt om i Sverige. Polisen rapporterar om brinnande bilar i Mullsjö, Linköping och Borlänge.

I Borlänge började det brinna i ett garage i området Jakobsgårdarna strax innan klockan ett. När räddningstjänsten anlände brann det för fullt och boende i närliggande lägenhetshus blev tvungna att evakuera i samband med släckningsarbetet.

Exakt hur många bilar som förstördes är oklart men i garaget ska det ha funnits omkring 15 fordon, rapporterar Dalademokraten.

– Det är en totalbrand och vi tror att det rör sig om ett oaktsamhetsbrott och har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen, till Dalademokraten.

I Linköping larmades polis, räddningstjänst och ambulans vid 01.18 till en industribyggnad på Tellbovägen där flera bilar uppgavs brinna.

Enligt polisen rörde det sig om fem mindre lastbilar som stod i lågor på parkeringen utanför byggnaden. Någon naturlig orsak till branden har ej hittats och polisen kommer därför att utreda händelsen.

I Mullsjö inkom larmet strax innan klockan två om bilbränder på Hökgatan i kommunen. Enligt polisen var det fem till sex bilar som brann i ett garage där även taket ska ha kollapsat. En förundersökning gällande grov mordbrand är inledd.

Än så länge finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i bränderna.

Läs även: Upplopp i radikaliserade Brandkärr – trots polisens strategi med hoppborg och dialog

Läs även: Raggare slår tillbaka mot Dambergs ljud-gnäll: ”Bilbränder, sprängningar och skjutningar låter mer”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag