Flera skottlossningar i Sverige under fredagen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 10 jul 2021 2021-07-10
E-post

SVERIGE Under fredagsdygnet anmäldes fem skottlossningar runt om i landet. Ytterligare två skedde efter midnatt. Det rapporterar polisen på sin hemsida.

Första skjutningen skedde i Västerås vid kvart i ett under natten till fredagen. Skottlossningen ska ha skett i området Skallberget i kommunen.

På sin hemsida skriver polisen att man ”har anledning att tro att nattens skjutning är kopplad till den kriminella miljön” och att en förundersökning gällande försök till mord har upprättats. Än så länge rapporteras ingen ha gripits i ärendet.

Samma natt skedde ytterligare en misstänkt skottlossning området Andersberg i Gävle. Ungefär vid kvart över ett inkom flera larmsamtal till polisen om en skjutning i området men varken någon skadad person eller misstänkt brottsplats kunde hittas i kringliggande kvarter.

Två skjutningar under dagtid och en under kvällen

Strax innan klockan två på dagen skedde sedan en dödsskjutning i Göteborg.

Skottlossningen ägde rum på en frisörsalong på Marklandsgatan i staden och den skjutne mannen – som enligt polisen misstänks ha varit gängkriminell – avled senare på sjukhus. Mannen ska ha varit i 25-årsåldern, enligt uppgifter till GP.

På lördagsmorgonen var ännu ingen gripen i ärendet.

– Vi har ingen ny information sedan igår att kommunicera. Det vi gör nu är att gå igenom allt material som vi fått in under kvällen och natten, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen i region Väst, enligt Aftonbladet.

Ytterligare en skottlossning inträffade sedan vid en pizzeria i Upplands Väsby strax norr om Stockholm vid sjutiden på kvällen. Något som bland annat Aftonbladet har rapporterat om.

Tre personer ska enligt polisen ha skadats i attacken varav en fick föras till sjukhus. Enligt uppgift till polisen ska personen bara ha ådragit sig lindriga skador.

Utöver dessa två skjutningar anmäldes en misstänkt skottlossning i Kungälv vid tretiden på dagen. Detta efter att en familj hittat skotthål i glasrutan bredvid sin entrédörr och även en patronhylsa lite längre bort.

Två nya skjutningar efter midnatt

Efter att fredagen slagit över till lördag inträffade två nya skjutningar i Sverige.

Strax efter midnatt under natten till lördagen larmades polisen om en skottlossning mot en lägenhet i Helsingborg. Enligt polisen ska en person ha befunnit sig i lägenheten under skjutningen. Däremot ska ingen ha kommit till skada.

Ännu en skottlossning skedde sedan i Malmö senare under natten. Skjutningen ska ha skett vid Caroli/Rörsjöstaden. Larmet inkom strax innan klockan tre och polisens tekniker kunde senare bekräfta att en skottlossning ägt rum vid platsen. Än så länge finns ingen misstänkt i ärendet.

Läs även: 17-åring döms till fyra års sluten ungdomsvård efter mordbrand

Läs även: Sköt in i gammal dams lägenhet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag