Flicka förlorade synen i fyrverkeri-attack – åklagare yrkar på utvisning av misstänkt

Bild: Weston MacKinnon/Unsplash
  • Onsdag 7 feb 2024 2024-02-07
E-post

En man i 20-årsåldern åtalades på tisdagen vid Eksjö tingsrätt som misstänkt för synnerligen grov misshandel efter en fyrverkeriattack där en tonårsflicka förlorade synen på ena ögat, rapporterar SVT Nyheter Jönköping.

Det var på Storgatan i Tranås på nyårsnatten som tonårsflickan fick en fyrverkeripjäs i ansiktet och tvingades genomgå en ögonoperation.

Enligt läkarna är synnerven är helt trasig, vilket innebär att flickan kommer att få kraftig synnedsättning eller bli blind på höger öga.

Den misstänkta mannen ska enligt åklagare ha antänt fyrverkeripjäsen och därefter kastat den mot en folksamling.

Förutom den grova misshandeln åtalas han för framkallade av fara för annan då han utsatt flera personer för livsfara genom att kasta fyrverkeripjäsen mot folksamlingen.

Filmsekvenser från övervakningskameror i centrala Tranås och flera vittnen ingår i åklagarens bevisning.

Mannen åtalas även för ett annat fall av framkallande av fara för annan, då han ska ha kastat in en fyrverkeripjäs i en godisbutik i Tranås den 26 december. Även i det fallet ingår film från en övervakningskamera i bevisningen.

Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas från Sverige om han döms. Mannen nekar till brott.

Läs även: Fyrverkerikaos inför nyår

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag