Flicka hotades med våldtäkt för att hon inte var ”tillräckligt muslimsk” – får skadestånd

Johannesskolan i Malmö. Foto: Jorchr
  • Onsdag 25 jul 2018 2018-07-25
E-post 1889

MALMÖ En flicka får nu 20 000 kronor i skadestånd av Malmö stad för de trakasserier hon har utsatts för på en skola i kommunen. Pojkar har sagt till henne att hon ska våldtas för att hon inte är tillräckligt muslimsk.

2016 slog föräldrar larm om situationen på Johannesskolan i Malmö, där deras 6-åringar blev misshandlade och sexuellt trakasserade. Föräldrarna berättade då om kaoset på skolan för Sydsvenskan.

– Pojkar hotar att de ska våldta henne. Säger att deras pappor ska knulla henne. Kallar henne hora. Frågar vad hon har för religion. De anser inte att hon är tillräckligt muslimsk, sade en pappa om hur hans dotter behandlas.

Sydsvenskan frågade honom om hans familj också är muslimer.

– Ja. Och det här sker framför lärarna. Ingen sätter stopp för det, svarade han.

Enligt TT har hans dotter nu fått 20 000 kronor i skadestånd av Malmö stad. Skolan ansåg först inte att flickan hade utsatts för sexuella trakasserier, men när en ideell organisation hotade att ta saken till domstol gick man med på förlikning och att betala ut skadestånd.

Flickan går nu på en annan skola i Malmö.

Läs även: Muslimsk friskola: ”Allah gör så att blommorna blommar…”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag