Flyktingsmugglare kastade barn i havet

Genrebild. Bild: Public Domain.
  • Torsdag 2 mar 2023 2023-03-02
E-post 0

På lördagen sjönk en båt med omkring 170 migranter utanför Italiens kust. Mins 65 personer har bekräftats döda, av dem var 14 barn. Nu uppger överlevande att flyktingsmugglarna kastade barn överbord när båten höll på att sjunka, rapporterar Metro UK.

Omkring 80 personer överlevde förlisningen, enligt Italienska kustbevakningen.

Träbåten, som seglade från Turkiet, havererade mot rev utanför byn Steccato di Cutro i södra Italien, och enligt vittnen som överlevde förlisningen började flyktingsmugglarna kasta barn över bord.

– Smugglarna började slänga ut barnen, dom tog tag i deras armar och kastade dem i havet, säger en överlevare.

Ett annat vittne hävdar att smugglarna kastade omkring 20 personer överbord när farkosten sjönk.

– Smugglarna är avskyvärda brottslingar som kastar människor i havet utan skrupler, säger Vincenzo Voce, borgmästare i Crotone i Italien där man höll en minnesstund på måndagen.

De drabbade migranterna kom främst från Afghanistan, Pakistan, Irak och Iran. De misstänkta smugglarna, en turkisk medborgare och två pakistanska medborgare, har identifierats av åklagare. En fjärde smugglare tros ha dött under förlisningen.

Enligt italienska gränspolisen ska migranterna ha betalat 8 000 euro per person för resan till Italien.

Läs även: Syrisk migrantkaravan satsar på att ta sig in i EU – 100 000 deltagare enligt arrangörerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag