Folkpartiet hånas för ny slogan

Den här "grafen" cirkulerar nu i sociala medier. Bild: Folkpartiet
  • Lördag 5 jul 2014 2014-07-05
E-post 0

ALMEDALEN Tidigare idag twittrade integrationsminister Erik Ullenhag texten ”Ja till invandring – Nej till rasism”. Även Björklund använde formuleringen i dagens Almedalstal. Nu hånas Folkpartiets oneliner av meningsmotståndare.

Det började på twitter. Erik Ullenhag skrev ”Ja till invandring – nej till rasism” någon timme innan Jan Björklund äntrade scenen i Almedalen. Men även Björklund ska ha använt en liknande formulering. Aftonbladets Ehsan Fadakar reagerade på twitter över att ordet ”men” användes istället för ”och”.

– ”Folkpartiet säger ja till invandring, men nej till rasism”. Borde det inte vara: Ja till invandring OCH nej till rasism?, frågade sig Ehsan på twitter.

Lite senare ser det dock ut som att Folkpartiets nyetablerade slogan ingår i någon form av kampanj. En kort stund senare finns en bild med samma mening, denna gången formulerad så som Ehsan tyckte att den bör vara skriven.

Hånas av sverigedemokrater

Direkt efter Ullenhags tweet var Christoffer Dulny (SD) framme och retweetade Ullenhags oneliner. När Nyheter Idag kontaktar Dulny är det tydligt att retweeten var ironisk.

– Jag ville höja upp Ullenhag på en piedestal, men det har ju SVT i princip redan gjort, skrattar Dulny i telefonen och refererar till en mem som Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

Dulny menar att Folkpartiets nya slogan är märklig. Vad invandring och rasism har med varandra att göra kan han inte förstå utan han menar att det är två helt olika frågor.

– Det är ju som att jämföra citroner med en jordgubbstårta, förklarar Dulny i telefon.

En ”graf” från Folkpartiet i Stockholms stad

Nyheter Idag har försökt utreda vem som kom på Folkpartiets nya slogan, men det har inte varit helt enkelt. När vi söker efter mer information finner vi att reklambyrån ”Ingo” arbetar med Folkpartiet, men något spår av Folkpartiets nya slogan kan vi inte hitta hos Ingo. Efter ett tag kommer vi sloganen på spåren.

– Jag vet väldigt lite om den här kampanjen, säger Jonathan Ohlin som är pressansvarig på Folkpartiet.

När Nyheter Idag frågar om den bilden som Ehsan Fadakar tidigare twittrat får vi ett osäkert svar.

– Jag tror det här är en reklamaffisch från Folkpartiet i Stockholms stad, tillägger han.

Efter en stund ringer presstjänsten upp igen och bekräftar att bilden, som de kallar ”graf”, kommer från Folkpartiet i Stockholm.

– Det här är ju vad Jan Björklund sa i sitt tal och i samband med detta släppte man också den här grafen, förklarar en tjej i telefon från Folkpartiets presstjänst.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag