Skrämdes av björn – sköt sin bror och sedan sig själv

Svartbjörn. Bild: gillfoto/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 11 feb 2022 2022-02-11
E-post 56

OREGON, USA En man i Josephine County i Oregon laddade ett vapen för att försvara sitt hem mot en björn, men råkade då skjuta sin bror och sköt därefter sig själv, rapporterar Oregon Live.

– Det är rad fruktansvärda omständigheter som skett. Det är en tragedi, säger Travis Snyder,  undersheriff i Josephine County, till Oregon Live.

Läs även: Här får 7-Eleven besök av en björn

Mannen kontaktade polis vid sjutiden på tisdag kväll och uppgav att han skjutit sin bror av misstag när han laddade ett gevär efter att ha blivit skrämd av en björn.

Polisen åkte till bostaden i Sun Valley på landsbygden där de hittade två ihjälskjutna män. Den ena mannen hade skjutit ihjäl sig själv, enligt polisen.

Någon björn påträffades inte på platsen, men efter en brottsplatsundersökning och utifrån mannens telefonsamtal säger polisen att man tror att den första skjutningen skedde av misstag.

– Jag skulle aldrig bliv förvånad över att se en björn i den delen av countyt. Vi har björn överallt härnere, säger Undersheriff Snyder.

– Vid den här tiden på året kommer de ut från idet och letar efter saker att äta, fortsätter han.

Läs även: Man hoppade från höghus och träffade 61-åring

Läs även: Fyra döda efter piraya-attacker

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag