Föräldrapar häktade – misstänks ha förgiftat sjuårig dotter med ättika

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 3 apr 2023 2023-04-03
E-post 0

Ett föräldrapar i Eslövs kommun har häktats som på sannolika skäl misstänkta för att ha förgiftat, misshandlat och låst in sin sjuåriga dotter, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är ett riktigt hemskt ärende, säger kammaråklagare Ingegerd Jigin till tidningen.

Det var på natten till julafton som flickan kom in på akuten i Lund, där man kunde konstatera att hon fått i sig frätande ättika. Flickan hade hjärt- och leversvikt och beskrevs som döende. Hon var även undernärd och vanvårdad med blåmärken och sårskador enligt handlingar som Sydsvenskan tagit del av.

Föräldrarna, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, har häktats på sannolika skäl misstänkta för att ha förgiftat sjuåringen. Polis, åklagare och socialtjänst tror att flickan har misshandlats i flera års tid samt isolerats från omvärlden.

– Misstanken är att hon har låsts in hemma, men vi vet inte hur länge det har pågått, säger kammaråklagare Ingegerd Jigin, som leder förundersökningen, till Sydsvenskan.

Flickans tillstånd är stabilt, men hon har fått men för livet då läkarna tvingats operera bort hennes magsäck, vilket innebär att hon aldrig kommer kunna äta fast föda.

Under tiden på sjukhuset har flickan aldrig nämnt sina föräldrar, och hon ska ha sagt att ”nu har jag det bra, nu när jag är med er”.

Föräldrarna nekar till samtliga anklagelser.

Läs även: Här huggs pappan ihjäl på uteservering – bad gärningsman inte röka vape framför hans dotter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag