Teorin: Föräldrar mördades för att inte kunna vittna mot kriminella

Foto: Stefan Reinerdahl
  • Tisdag 7 mar 2017 2017-03-07
E-post 1030

STOCKHOLM En av de två mördade personerna i Hallonbergen ska ha blivit vittne till ett tidigare mord som ägde rum i närheten av deras bostad för sex veckor sedan. Nu mördades de för att tystas, misstänker polisen. De två mördade är en mamma och en pappa i 40-års åldern. De efterlämnar två minderåriga barn.

Nyheter Idag rapporterade tidigare om morden på två personer i Hallonbergen i morse. Det visar sig att en av de två mördade, en man och en kvinna, båda i 40-års åldern och föräldrar till två minderåriga barn, själva hade bevittnat ett mord som ägt rum i Hallonbergen 22 januari. Enligt en poliskälla, som Aftonbladet talat med, är det troligtvis motivet till varför de nu mördats.

Det var pappan i familjen som kontaktade polisen under morgonen innan det att han själv mördades. Mamman dödades i sitt hem och pappan på gatan när han försökte fly. Tre personer sitter anhålla misstänkta för mordet, ytterligare en person greps men släpptes sedan efter förhör.

Pappan som dödades i Hallonbergen under tisdagen skulle under morgondagen den 8 mars infinna sig i Uppsala tingsrätt där han stod som tilltalad i ett annat mål. Den huvudförhandlingen är nu inställd.

Mordet på föräldrarna har, enligt flera källor till Aftonbladet, kopplingar till tidigare mord som ägde rum för sex veckor sedan, 22 januari. Då skedde två skjutningar i Hallonbergen. En av de skjutna, en 25-årig man berättade, innan han avled av sina skottskador, att de prejats av vägen och blev beskjutna. De morden ska även haft kopplingar till ännu en skjutning som skedde kvällen innan i Fagersjö.

25-åringen som avled av skottlossningen i januari är dömd för flera grova brott. Han hade för inte så länge sedan avtjänat ett 2,5 års fängelsestraff för grovt vapenbrott då han åkt fast med en väska innehållandes tio pistoler av fabrikatet Glock. Serienumren på vapnen var borttagna för att omöjliggöra spårning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag