Före detta S-politiker frias från skadegörelse på SD:s valaffischer

Foto från polisens förundersökning.
  • Torsdag 19 sep 2019 2019-09-19
E-post 902

STOCKHOLM En kvinna som innan valet satt som ledamot för S i en Stockholmskommun frias från misstankarna om att ha vandaliserat SD:s valaffischer i Sundbyberg innan valet.

En kvinna frias av Solna tingsrätt från att ha vandaliserat Sverigedemokratiska valaffischer i Sundbyberg innan valet i höstas, rapporterar Mitt I.

Kvinnan var vid tillfället socialdemokratisk politiker, men har sedan valet inte längre några politiska uppdrag i sin hemkommun.

Det var den 22 augusti som både en privatperson och SD:s gruppledare i Sundbyberg, Gary Aelius, såg hur två kvinnor stod på stegar längs Rissneleden och drog i SD:s valaffischer.

Inger av vittnena av dem såg emellertid själva att kvinnorna tog ner affischerna, men ett antal SD-affischer låg på marken bredvid dem.

Läs även: Före detta S-politiker åtalas för att ha rivit ned SD:s valaffischer

Den ena kvinnan, som satt som ledamot i kommunfullmäktige för S i en annan kommun i länet, åtalades för skadegörelse.

Kvinnan nekade till brott och hävdade att hon ordnade med affischer för S som satt på samma stolpar. I polisförhör sade kvinnan att den andra kvinnan, en politiker från Storbritannien, dragit ned SD-affischerna, en uppgift hon tog tillbaka i rätten.

Solna tingsrätt anser att det inte går att bevisa att affischerna förstörts eller skadats, och friar därför kvinnan från misstanke om skadegörelse.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag