Försvarsmakten lanserar Pride-kampanj: ”Vi står upp för människors lika värden”

Skärmdump: Försvarsmaktens hemsida
  • Lördag 28 jul 2018 2018-07-28
E-post 1053

STOCKHOLM Det svenska försvaret slår ett slag för Pridefestivalen som drog igång i fredags. Genom sin kampanj ”We don’t always march straight” vill de stå upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning.

Försvarsmakten har lanserat en egen kampanj lagom till Pridefestivalen. På hemsidan, där två soldater poserar med regnbågsfärgad ansiktskamouflage, skriver de:

”Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Vi är en inkluderande arbetsplats där vi ser varandras olikheter som en styrka. Sedan början av 2000-talet är vi delaktiga i Pride. Det är viktigt för oss att ta ställning och visa att visa att vi står upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.”

Försvarsmakten meddelar att de kommer att delta i flera aktiviteter. Bland annat kommer man arrangera fotoutställningar som belyser normer förr och nu i försvaret. Man kommer även utföra fallskärmshopp med regnbågsflaggan.

Nobbade politiskt parti

Stockholm Pride hamnade nyligen i blåsväder då man nekade Medborgerlig Samling (MED) att delta. Orsak: Partiet delar inte Prides värdegrund.

Twitter reagerade partiets företrädare kraftfullt:

”Signalen är tydlig: Homo- och bisexuella och transpersoner som inte gillar ID-politik, men som däremot gillar #yttrandefrihet och fri debatt är inte välkomna.”

LÄS ÄVEN: Medborgerlig Samling inte välkomna på Stockholm Pride: Lever inte upp till värdegrunden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag