Försvarsvittnes tidigare hem vandaliserat med avhugget grishuvud

Rättegångssalen där Derek Chauvin (till höger) prövas för mord skyddas med taggtråd. Bild: Lorie Shaull/CC BY-SA 2.0/Hennepin county sheriff' s office
  • Tisdag 20 apr 2021 2021-04-20
E-post 59

SANTA ROSA Ett avhugget grishuvud har hittats på verandan till ett hem i Kalifornien där före detta polismannen Barry Brodd tidigare bott, rapporterar Fox News. Polisen i Santa Rosa sätter händelsen i samband med att Brodd nyligen vittnat i rättegången mot Derek Chauvin för mord på George Floyd.

Där vittnade Brodd till Chauvins fördel, och sade att han ansåg att Chauvin använde nödvändigt våld mot Floyd, som dog under polisens ingripande.

Brodd sade till rätten att det är ”lätt att sitta och döma en polis uppträdande”.

– Det är en större utmaning att, än en gång, sätta sig själv i polisens skor och försöka göra en utvärdering genom vad de känner, vad de läser av, de rädslor de har, och sedan fatta ett beslut, sade Brodd.

Brodd liknade Floyds död vid en situation där poliser använder elchockspistol mot en misstänkt som faller, slår sitt huvud och dör.

– Det är inte en händelse med dödligt våld. Det är ett dödsfall på grund av olyckshändelse, sade Brodd.

Brodd har inte bott i hemmet som vandaliserades med ett avhugget huvud och grisblod på tre år enligt polis.

Läs även: ’Polisfri zon’ upprättad där George Floyd dog i Minneapolis – minst en person dödad

Samtidigt får kongressledamoten Maxine Waters (Demokrat) hård kritik för sina uttalanden om rättegången mot Chauvin.

Under en demonstration mot polisen i Minneapolis på lördagen, sade Waters till demonstranterna att Derek Chauvin borde fällas för mord på George Floyd, och uppmanade demonstranterna att bli ”mer konfrontativa” om Chauvin frikänns.

– Vi måste stanna på gatorna, vi måste bli mer aktiva, vi måste bli mer konfrontativa, vi måste försäkra oss om att de vet att vi menar allvar, sade Waters enligt Las Vegas Sun.

Derek Chauvins försvarsadvokat har begärt att rättegången ogiltigförklaras på grund av Waters kommentar.

Domare Peter Cahill kallade Waters uttalande för ”respektlöst mot rättssamhället och rättsväsendet”, men avslog begäran, eftersom han menade att juryn sannolikt inte har låtit sig påverkas.

– De har blivit tillsagda att inte följa nyheterna. Jag litar på att de följer mina instruktioner, sade Cahill.

Läs även: Polis sköt ihjäl man med fel pistol – nya upplopp i USA

Läs även: Skulle avskaffa polisen – nu rekryterar Minneapolis poliser för 6,4 miljoner dollar

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag