Förundersökning om våldtäkt mot Hanna Wigh läggs ner

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 23 nov 2017 2017-11-23
E-post 1095

SVERIGE Efter det uppmärksammade fallet med misstänk våldtäkt mot den före detta sverigedemokratiska politikern Hanna Wigh läggs förundersökningen nu ner. Chefsåklagaren Maria Sterup meddelar på Åklagarmyndighetens hemsida att det helt enkelt står ord mot ord och att det saknas en objektiv bedömning.

Chefsåklagaren Maria Sterup meddelar via ett meddelande på Åklagarmyndighetens hemsida att förundersökning om misstänk våldtäkt mot den före detta sverigedemokratiska politikern, Hanna Wigh, läggs ner.

Anklagelserna gällde ett fall av misstänk våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande som Wigh vittnade om att ha blivit utsatt för inom Sverigedemokraterna. Maria Sterup förklarar i beslutet att det står ord mot ord i fallet och det saknas grund för att kunna göra en objektiv bedömning om vad som faktiskt hänt eller inte.

Det var i TV4-produktionen Kalla Fakta som Wigh vittnade om att hon blivit utsatt för trakasserier inom Sverigedemokraterna och att hon inte fick något som helst stöd av partiet när hon gick fram med sina upplevelser.

LÄS ÄVEN: Hanna Wigh lämnar Sverigedemokraterna

Efter Wighs medverkan i Kalla Fakta lämnade hon SD och övergreppen polisanmäldes. Nu är förundersökningen nedlagd och Sterup förtydligar på hemsidan att det saknas tydliga bevis.

– Det har genomförts förhör med parterna samt andra som haft uppgift att lämna i ärendet och viss skriftlig bevisning har inhämtats. I förundersökningsmaterialet står ord mot ord och det saknas objektiv utomstående bevisning som kan klargöra vad som hänt mellan parterna, skriver åklagaren Maria Sterup i beslutet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag