Fotbollsdomare sparkades ned av spelare – klubbordförande: ”Ingenting hände”

Västberga IP. Bild: Google Streetview
  • Fredag 1 sep 2023 2023-09-01
E-post 0

Lördagens fotbollsmatch i division 7 mellan Los Ché IF och Top FC på Västberga IP i Stockholm urartade i totalt kaos och de gula och röda korten haglade mot spelarna i Top FC. Till sist blev domaren brutalt misshandlad av en Top FC-spelare, och så illa skadad att han fick åka ambulans till sjukhuset. Men Top FC:s ordförande Krosh Nori hävdar att ”ingenting hände”.

– Vad då hände? Ingenting hände. Jag har inget att säga om det här, säger han till Expressen.

På lördagen klockan 16.00 drog en fotbollsmatch igång mellan division 7-lagen Los Ché IF och Top FC på Västberga IP söder om Stockholm. Men matchen spårade snabbt ur, med avblåsningar och gula och röda kort mot spelarna i Top FC.

Los Chés tränare Marcus Mattsson säger till Expressen att spelarna i Top FC var ute efter att skada hans spelare.

– Min spelare blev påhoppad bakifrån, fick en stenhård armbåge i ryggen och föll handlöst till marken. Han har haft rejält ont i nacken sedan dess, men har inte behövt uppsöka läkare, säger han.

När samma spelare som armbågade Los Chés-spelaren skulle få sitt andra gula kort och utvisas attackerade han domaren med vad Mattsson kallar för ”en fullvärdig karatespark”.

– En annan av Top FC:s spelare ville avbryta matchen, han tyckte att den hade spårat ur, men blev tillsagd av sin lagledare att de skulle fortsätta, säger Mattsson till Expressen.

Läs även: Här slåss ungdomsgäng på finsk fotbollscup

Domaren, som inte vill framträda i Expressen med sitt namn, berättar om händelsen för Expressen.

– Jag blev brutalt nedsparkad och misshandlad av en av spelarna i Top FC. Han hade ett gult kort sedan tidigare. Det var när jag skulle ge honom ytterligare ett kort som han valde att rikta en spark mot mig. Samtidigt tog han tag i min vänsterarm, vred om den och kastade mig till marken. Det kändes som att min handled gick av, säger han och fortsätter:

– Jag låg på gräset, och såg hur spelarna i Top FC bara drog i väg utan att hjälpa mig eller kolla hur jag mådde. Dessutom hotade en av spelarna med att jag inte fick anmäla händelsen för polisen.

Efter överfallet transporterades domaren med ambulans till sjukhus, där man konstaterade ett större brott på handleden. Han gipsades och väntar nu på operation. Och hans domar-karriär är dessutom över efter händelsen.

– Det är slut på det nu. Min familj har sagt att jag inte får döma mer. För de småpengar som man tjänar är jag inte villig att riskera mitt liv, säger han till Expressen.

Spelaren som angrep domaren, en man i 30-årsåldern, har polisanmälts för misshandel. Men Top FC:s ordförande Krosh Nori vill inte kännas vid händelsen.

– Vad då hände? Ingenting hände. Jag har inget att säga om det här, säger han till Expressen, och fortsätter med att svara med att han ingenting vet om händelsen eller inte har någon kommentar på Expressens övriga frågor.

– Det är inget jag vill kommentera. Jag har inget mer att säga. Nu lägger jag på, avslutar Nori samtalet med Expressens reporter.

På Svenska Fotbollsförbundets hemsida har något resultat i matchen mellan Los Chés och Top FC inte registrerats. Däremot framgår att Top FC ligger näst sist i Division 7G med endast sex poäng och minus 36 i målskillnad med tio matcher spelade.

Läs även: Fotbollsspelare ihjälslagen efter match

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag