Fräcka utspelet från Khavari efter beskedet om att 9 000 afghaner får stanna: ”Vi har mycket kvar!”

Foto: Nyheter Idag & Faksimil Twitter
  • Onsdag 25 apr 2018 2018-04-25
E-post 1381

STOCKHOLM Centerpartiets besked att man går ihop med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet om att ge 9 000 afghaner uppehållstillstånd har gett starka reaktioner. En av dem som jublar är Fatemeh Khavari, ledare för lobbyorganisationen Ung i Sverige. Men helt nöjd är hon inte. På Twitter konstaterar hon att det är ”mycket kvar”.

”Heja Centerpartiet”.

Så skriver Fatemeh Khavari, ledare för afghanorganisationen Ung i Sverige på Twitter. Hon är nöjd med att ha lyckats påverka de svenska politikerna till att ge 9 000 afghaner uppehållstillstånd. Men hon skriver också att det är mycket kvar. Något som Khavari inte utvecklar vidare.

Khavari har i en tidigare intervju med Dagens Nyheter sagt att förslaget inte var tillräckligt.

– Ung i Sverige anser att det här beskedet är bra, men inte tillräckligt bra. Det omfattar inte så många som vi hoppades på, sade hon .

Även Martin Ärnlöv, generalsekreterare för Röda Korset, stämmer in i hyllningskören till Centerpartiet:

Jenny Sonesson, ledarskribent på Göteborgs-Posten ställer sig frågande till Ärnlövs entusiasm och hänvisar till Lagrådets tidigare kritik mot förslaget om de 9 000 afghanerna:

Läs även: ”Politikerlajvare” – häftiga reaktioner efter Centerpartiets besked om att låta 9 000 afghaner stanna i Sverige

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag