Framstående V-toppar hoppar av i protest: Orkar inte med Sjöstedt och Etzler

Foto: Wikipedia & Nyheter Idag
  • Onsdag 4 okt 2017 2017-10-04
E-post 670

STOCKHOLM Konflikterna fortsätter rasa inom Vänsterpartiet. Nu lämnar Stig Henriksson, tidigare partiets starke man i V-kommunen Fagersta, riksdagen. Det gör även Wiwi-Anne Johansson som är mycket tydlig med att det beror på partiledningens destruktiva ledarskap.
– Man hade ju kunnat tänka att jag skulle kunna stå ut den tiden som är kvar. Men det gör man till slut inte, säger Wiwi-Anne Johansson. 

Konflikterna fortsätter rasa inom Vänsterpartiet.

De två riksdagsledamöterna för Vänsterpartiet, Wiwi-Anne Johansson och riksdagsledamoten Stig Henriksson, lämnar riksdagen i förtid.

Stig Henriksson satt tidigare som kommunstyrelsens ordförande i Fagersta Kommun, som under lång tid varit Vänsterpartiets starkaste fäste.

Wiwi-Anne Johansson är tydlig med att hennes avhopp enbart ska ses som en protest mot det destruktiva ledarskapet som partiledaren Jonas Sjöstedt, partisekreteraren Aron Etzler och gruppledaren i riksdagen, Mia Sydow Mölleby, står för.

”Att jag väljer att sluta beror enbart på att jag inte trivs i gruppen med den toppstyrning som utvecklats över tid. Att vi saknar strukturerade arbetsformer, att ledamotsstödet efter omorganisationen har utarmats, att härskartekniker som osynliggörande och liknande har fritt spelrum”, skriver Wiwi-Anne Johansson i ett brev till sina partikamrater.

Johansson hade tänkt att sitta kvar mandatperioden ut, men hon orkar inte längre representera Vänsterpartiet i riksdagen.

– Man hade ju kunnat tänka att jag skulle kunna stå ut den tiden som är kvar. Men det gör man till slut inte. Det här beslutet har växt fram under lång tid. Jag har försökt få till förändring, säger Wiwi-Anne Johansson till Aftonbladet.

Hon uppger även för Aftonbladet att partiledningens hantering av Amineh Kakabaveh är en bidragande orsak till att hon hoppar av riksdagsplatsen.

När samtalen mellan Amineh Kakabaveh och Aron Etzler bröt samman höll inte Etzler med om att de bröt samman, trots att den inhyrda ”samtalskonsulten” hoppade av.

LÄS ÄVEN: Samtalskonsult skulle lösa konflikt om hedersvåld inom Vänsterpartiet – Har sagt upp sig

Som svar på Wiwi-Anne Johansson starka protestavhopp uppger representanter för V-ledningen, till Aftonbladet, att de inte håller med om att de toppstyr.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag