Fransk toppolitiker: Stoppa all utomeuropeisk invandring

Michel Barnier debatterar Brexit i EU-parlamentet. Bild: European Parliament/CC BY 2.0
  • Fredag 14 maj 2021 2021-05-14
E-post 1728

Den franska toppolitikern Michel Barnier, som bland annat varit EU:s huvudförhandlare för Brexitavtalet med Storbritannien, säger till statliga tv-kanalen France 2 att Frankrike borde stoppa den utomeuropeiska invandringen.

– Jag tycker vi borde stoppa invandringen i tre eller fem år, säger Barnier i France 2 enligt The Intependent, och pekar på kopplingar mellan migration och terrorism.

Barnier säger samtidigt att undantag bör göras för studenter och flyktingar, ”som vi ska behandla med mänsklighet och omsorg”.

Läs även: Ex-generaler varnar för inbördeskrig i Frankrike

Barnier har haft flera ministerposter för det konservativa Republikanska paritet och har även varit EU-kommissionär.

I Frankrike har han tidigare betraktats som en moderat högerpolitiker. Men Barnier säger till France 2 att det inte går att vara moderat i fråga om invandring.

– Problemen med invandring är inte moderata. Jag förstår, som den politiker jag är, att man ska se problemen som de är och hur det franska folket upplever dem, och hitta lösningar, säger Barnier till France 2.

Det spekuleras i om Barnier kommer försöka bli Republikanernas kandidat i nästa års franska presidentval.

Opinionsmätningar tyder emellertid på att valets andra och avgörande omgång kommer stå mellan sittande president Emmanuel Macron och Nationell samlings kandidat Marine Le Pen.

Läs även: Le Pen söker demonstranternas stöd inför EU-valet

Läs även: Macrons ultimatum till muslimska ledare: Acceptera republikanska värderingar inom två veckor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag