Fredrik Anderssons mördare gripen

Fredrik Andersson och Frunze Saghatelyan. Foto: Privat / Polisen
  • Lördag 22 apr 2023 2023-04-22
E-post 0

Den 54-årige MED-politikern Fredrik Anderssons mördare Frunze Saghatelyan, 17, har gripits i Strängnäs efter den dramatiska fritagningen i Södertälje. Det bekräftas nu av polisen.

Det var SVT som var först med att rapportera om gripandet sent fredag kväll. Och på lördagen bekräftar polisen uppgifterna.

– Det gjordes en husrannsakan i Strängnäs för misstänkt narkotikabrott. Då greps den här personen som avlägsnats från Kriminalvården. Han är nu frihetsberövad och ska återföras till Kriminalvården, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till TT.

Läs även: Fredrik Anderssons mördare fritagen av beväpnade personer

Enligt Aftonbladets uppgifter ska polisinsatsen ha inletts strax innan klockan 18.00 i ett flerfamiljshus i Strängnäs. Efter ungefär två timmar kunde Saghatelyan sedan ses föras till en polisbil iförd handbojor.

– Det gick väldigt lugnt till, säger en källa till tidningen.

Den 17-årige mördaren ska därefter ha förts till häktet med hjälp av insatsstyrkan, enligt uppgifter till tidningen.

Det var i mars förra året som Frunze Saghatelyan sköt ihjäl Fredrik Andersson på Delta Gym i Stockholm. Den egentliga måltavlan för 17-åringen var en medlem i det kriminella MC-gänget Bandidos som tränade på samma gym.

Bara en månad efter att ha dömts till två år och elva månaders fängelse för mordet, den 13 april, fritogs av han av beväpnade personer medan han transporterades av Kriminalvården till ett tandläkarbesök i Södertälje. Drygt en vecka senare är han nu gripen.

Texten har uppdaterats. Det stod tidigare fel datum för när Fredrik Andersson sköts.

Läs även: Kriminalvårdens transportchef om beväpnad eskort: ”Stor risk för eskalering”

Läs även: Sadé: Det handlar om barn – som skjuter andra i huvudet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag