Frihetsberövad efter att ha spridit film från polismordet

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Lördag 3 jul 2021 2021-07-03
E-post 0

HELSINGBORG En person har frihetsberövats och är misstänkt för brott efter att ha delat en video från polismordet i Biskopsgården på onsdagskvällen. Det rapporterar P3 Nyheter.

Personen kommer från Helsingborg och sitter anhållen misstänkt för att ha spridit en film där det görs livräddningsförsök på den skjutne polismannen. Det berättar Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, för P3 Nyheter.

– Där finns det en person som är inhämtad, som var anhållen i sin frånvaro, misstänkt för brottet att ha spridit den här filmen. Han har lagt upp den på sin hemsida, säger Erik Nord.

– Det är inte så väl bekant ute hos allmänheten att man kan göra sig skyldig till brott, och man får sin telefon och sin dator beslagtagna, och man kan till och med bli inlåst efter att ha spridit sådana filmer på nätet.

I utredningen av själva mordet på den 33-årige polismannen har polisen nu fått fram en misstänkt – en 17-årig kille som greps på fredagen.

– Han är hemmahörande i Biskopsgården och det vi kan säga är att han finns i konfliktmiljön, sade kammaråklagare Ulrika Åberg på en presskonferens på fredagen, enligt Aftonbladet.

17-åringen nekar till brott och har tidigare dömts för bland annat mordförsök till ett års sluten ungdomsvård. Aftonbladet skriver att killen var 15 år gammal när han högg en annan man med en kökskniv på en spårvagn i Göteborg.

Under helgen ska åklagaren fatta beslut om 17-åringen ska begäras häktad eller inte.

Läs även: Springare: ”Ett rättsväsende som totalt har tappat all form av legitimitet”

Läs även: Ranelid: Svenska politiker är ”landsförrädare”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag