Fullkomlig kollaps inom tyska regeringen om migrationsfrågan: Inrikesministern hotar Merkel om att stänga gränserna

Angela Merkel. Foto: EPP
Angela Merkel. Foto: EPP
  • Måndag 18 jun 2018 2018-06-18
E-post 274

TYSKLAND Den tyska Inrikesminstern Horst Seehofer har hotat Angela Merkel om att han kommer stänga gränserna om inte Merkel ändrar riktningen för tysk invandringspolitik. Merkel utlovar nu en lösning tillsammans med andra Europeiska länder.

Under måndagen den 18 juni hotade Tysklands inrikesminister Angela Merkel om att stänga gränserna för invandrare om inte hon hittar en tillfredsställande överenskommelse med andra europeiska länder, det uppger AFP.

Det är inte första regeringskriser som drabbar Merkel. Under november 2017 var det osäkert om Merkel skulle få fortsätta som Förbundskansler över huvud taget.

LÄS ÄVEN: Kris om regeringsbildning i Tyskland – Kan innebära slutet för Merkel

Merkel har slagit ifrån sig hotet och uppgett att hon kommer söka en lösning på problemet tillsammans med de andra Europeiska länderna under EU mötet mellan den 28 och 29 juni.

Merkel passade även på att varna inrikesminister Horst Seehofer om att han inte borde utmana hennes auktoritet eftersom det är hon som i slutändan bestämmer.

Seehofer har länge varit en motståndare till Merkels liberala invandringspolitik och uppger att Tyskland måste byta inriktning när det gäller invandringen.

Att Tyskland tagit emot över en miljon asylsökande sen 2015 har skapat enorma sociala och politiska klyftor i Tyskland. Något som bland annat bidragit till att AfD tog sig in i tyska parlamentet och blev landets tredje största parti.

LÄS ÄVEN: AfD: ”Vi kommer jaga bort Angela Merkel och ta tillbaka vårt land”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag