Funktionsnedsatt knivskars till döds: ”Överfall på öppen gata”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 sep 2022 2022-09-26
E-post 279

På fredag kväll larmades polisen om en misshandel utanför restaurangen Pinchos på Stortorget i Oskarshamn. På platsen påträffades Ulf Sandberg, 52, svårt knivskuren. Han avled senare på sjukhus.

– Det är ett överfall på öppen gata, säger Linda Caneus, åklagare till Barometern.

Ulfs bror Per Sandberg kontaktades av en vän som berättade att hans lillebror hade blivit misshandlad. Per kom till platsen då Ambulanspersonal utförde livräddande åtgärder.

– Man såg att det inte var bra, överhuvudtaget, berättar Per Sandberg för Expressen.

Ulf Sandberg var funktionsnedsatt sedan han vid 17 års ålder drabbats av en hjärntumör.

– På den tiden hade man inte den teknik som man har i dag. Mycket förstördes på lilla hjärnan. Han fick ansiktsförlamning, dubbelseende, otroligt dålig balans och nedsatt hörsel. Det fick han leva med sedan, resten av livet, säger Per till Expressen.

Ulf blev känd som en annorlunda personlighet i Oskarshamn där han utmärkte sig med sin svarta cowboyhatt.

– På fredag kväll var han ofta ute och tog ett glas öl. Han hejade på alla och spred mycket glädje, säger Per.

Ulf sjöng även i en kör och var ett engagerat fan till ishockeyklubben IK Oskarshamn, som han såg tillsammans med sin bror dagen innan sin död, den sista gången bröderna träffades.

– Jag står mitt i klacken. Ulf stod lite vid sidan om eftersom han hade problem med balansen – men han var med uppe på ståplats. Han var otroligt engagerad, säger Per till Expressen.

Två män, 27 och 30 år, greps i anslutning till brottsplatsen samma kväll och begärdes häktade under måndagen som misstänkta för mord. De är kända av polisen sedan tidigare.

– De förnekar brott, säger åklagare Linda Caneus.

Läs även: Åtta män släpptes efter misshandel av förståndshandikappad – blev misshandlad igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag