Fyra häktade för knivmordet i Västervik – Misstänkta hävdar nödvärn

Foto: Google Maps
  • Onsdag 30 Dec 2015 2015-12-30
E-post 26

VÄSTERVIK Fyra personer häktades igår för knivmordet i Västervik under julhelgen. Samtidigt framkommer uppgifter om att de misstänkta kan ha knivbeväpnat sig för att hämnas ett rån som inträffade dagen innan.

Sent på juldagskvällen knivskars en 39-årig man till döds medan ytterligare två andra knivskadades på Perugatan i Västervik. Enligt medieuppgifter ska 39-åringen ha gått emellan ett bråk för att skydda en yngre bror och knivskars då själv till döds.

Sammanlagt sju personer, fyra män och tre kvinnor i åldrarna 17 till 26 år, har funnits med såsom misstänkta i utredningen. Alla sju är svenskar hemmahörande i Västerviks kommun och två av dem förekommer sedan tidigare i polisens belastningsregister.

Under gårdagen häktades fyra av de misstänkta. En 26-årig kvinna och hennes 24-årige sambo, som båda tidigare är dömda för brott, häktades på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Åklagaren hade istället yrkat på att de skulle häktas för försök till mord.

Två unga män, två bröder som är 17 och 21 år gamla, häktades samtidigt på sannolika skäl misstänkta för mordet på den 39-årige mannen.

Hävdar nödvärn

Två av de häktade männen hävdade under häktningsförhandlingen att de agerat i nödvärn. En av dem, 24-åringen, påstår att han blev misshandlad och rånad dagen innan, på julafton, och därför hade knivbeväpnat sig för att kunna försvara sig om han utsattes för något igen. Samtidigt förekommer uppgifter om att en av dem som knivskars låg bakom rånet dagen innan.

Även 17-åringen hävdade nödvärn i samband med häktningsförhandlingen medan hans äldre bror helt nekade till brott.

Övriga tre som misstänkts för brott, en 26-årig man och två kvinnor som är 18 och 21 år gamla, har släppts på fri fot.

Se även:
Fem anhållna efter att en dödats och två skadats i knivdrama i Västervik

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag