Fyrverkerikaos och stök på flera håll i landet under nyår

  • Tisdag 1 jan 2019 2019-01-01
E-post 143

Det har varit en stökig nyårsnatt på många håll i landet. På flera ställen har fyrverkerier och smällare skjutits mot bostäder och människor, och i Lysekil blev en ordningsvakt misshandlats vid ett bråk utanför en restaurang.

I Göteborg brann det på flera platser kring tolvslaget.

– Det brinner på en säkert 15 platser. Det har brakat loss fullständigt här vid tolv, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till Expressen.

Tjugo över tolv fick polisen larm om en brand i en lägenhet i Angered. Lägenheten var tom, men människor i intilliggande lägenheter ska ha hoppat ut ur fastigheten.

– Det är en lägenhet som brunnit. Skadorna är begränsade. De som hoppade var sådana som bodde i andra lägenheter. De gjorde en egen evakuering av huset. Ingen blev skadad, säger säger Morten Gunneng till Expressen.

Läs även: Ungdomsgäng krigar mot polisen i Växjö med stulna fyrverkerier för sexsiffrigt belopp

I Lysekil attackerades tre ordningsvakter vid ett bråk utanför en restaurang. En av ordningsvakterna skadades så allvarligt att ambulans tillkallades. Men ambulansen tvingades ”retirera” från platsen, enligt Gunneng.

En man knivskars svårt under natten i Göteborg, och det rapporteras också om flera bilbränder.

I Stockholm har polisen hanterat 320 händelserapporter mellan midnatt och klockan 02.30 enligt Expressen. Bland annat slogs flera personer på stationen i Handen, både på perrongen och på spåret. Tågtrafiken stoppades tillfälligt.

I övrigt har många av larmen handlat om fyrverkerier och smällare. Vid halv fem-tiden på morgonen blev en man knivskuren i Haninge.

Problem med personer som skjuter raketer på andra människor och byggnader har också rapporterats från Kristianstad och Västerås under dagen och kvällen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag