Gängledare varnas – vägrade brodera

Anstalten Saltvik. Bild: Public Domain.
  • Onsdag 23 aug 2023 2023-08-23
E-post

Fyra gängledare som sitter fängslade på kriminalvårdsanstalten Saltvik i Härnösand varnas av Kriminalvården då de vägrat delta i en sysselsättning som gått ut på att brodera tavlor, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Fyra intagna på kriminalvårdsanstalen Saltvik i Härnösand, som alla pekas ut som ledarfigurer i olika kriminella nätverk i mellersta och södra Sverige, varnas av Kriminalvården sedan de vägrat brodera tavlor.

Enligt handlingarna i ärendet har de fyra intagna haft sinsemellan olika skäl till att vägra delta i sysselsättningen.

En man från Göteborgsområdet uppger att han har synfel och därför inte kan brodera tavlor. En annan, som är en ledande person i ett nätverk i Södertälje, vill sjukskriva sig från aktiviteten på grund av huvudvärk, en tredje uppger sig inte ha någon lust och en fjärde, som uppges vara högt uppsatt i ett av de kriminella nätverken i södra Stockholm, kräver mer betalt för att utföra uppgiften.

Kriminalvården fäster inget avseende vid yrkandena, och ger alla fyra varsin varning enligt fängelselagens tolfte kapitel, första paragrafen.

Läs även: Fångar släpps från fängelser på grund av platsbrist

Läs även: Dumles stökiga tid i fängelse – misshandlas av medfångar och smugglar anabola

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag